23 Şubat 2011 Çarşamba

albino

Geçen pazardı galiba, gazetede bir yazı okudum. Konusu Stephen Thompson idi. Kendisini Givenchy'nin 2011 ilkbahar kampanya reklamlarında görebilirsiniz. O bir albino. Gazetede bir de röportaj vardı Stephen ile yapılan. Çocukluktan beri bu durumla ilgili yaşadığı sıkıntıları anlatıyor. Albino ya da halk ağzındaki adıyla "akşınlık" genetik bir rahatsızlık. Deriye rengini veren pigment eksikliğinden kaynaklanıyor. Bu renk değişikliği dışında bir de albinoların güneşe maruz kalmaması gerekiyor. Çünkü pigmentler olmadığından, güneşin zararlı ışınları direk olarak derilerine zarar veriyor.

Şimdiye kadar siz de rastlamışsınızdır albino rahatsızlığına sahip insanlara. Farklılık nasıl hemen dikkat çekiyor, değil mi? Normal kavramı hemen sorgulanıyor. Stephen Thompson da çocukluğunda bazı zorluklarla karşılaşmasına rağmen şu an gerçekten şanslı ve Givenchy nin farklılıkları avantaja çevirmesi de ne güzel olmuş!

Albino sadece insanlarda değil, bir çok hayvanda da rastlanan bir durum. Şimdi size önce Stephen Thompson 'ın bazı fotoğraflarını göstereceğim, sonrasında da albino hayvan fotoğrafları... Bu gazete yazısı sayesinde ben de albinoluk hakkında bilgi edinmiş oldum..















Hiç yorum yok: