30 Ağustos 2010 Pazartesi

tabanlarımız patlayıp çatlayana dek...

Haftasonları geldiğinde, arada bayram seyran münasebetiyle ekstra çıkan tatil günlerinde ne yapsam ne etsem diye dövünüyorum. Bazen şehirde de birşey olmuyor. İşte o zaman gerçekten sıkıcı saatler geçmiyor. Bu nedenle bir süredir gezi klüplerini, trekking gruplarını ve seyahat etmeyi sevenleri araştırıyordum. Bunları yazayım şimdi, belki katılmak isteyenler olur.

Öncelikle... Onur İnal -kendisi üniversiteden arkadaşım olur- çok güzel bir grubun kuruculuğunda yer almış. Gerçi bir grup demek yanlış olabilir, "Sırtçantalılar" bir felsefe olma yolunda ilerliyor.  Kendisini "üzerinde güneş batmayan topluluk" olarak tanımlayan bu grup hatta benim de içinde yer aldığım bu grup, seyahat deneyimlerini paylaşıyor. Gruptakiler birbirlerine hem gittikleri yerler hakkında bilgi veriyor, hem de yeni gidecekleri şehirleri, dünyaları danışıyorlar.. Arada buluşmalar gerçekleşiyor. Grup üyeleri sadece İstanbuldan değil, heryerden! Henüz ortak geziler düzenlenmemekle beraber, bir şehre giden o şehirdeki "sırtçantalılar"la görüşebiliyor. Herbiri kaliteli, düzgün insanlardan oluşan bu grubu incelemek ve üye olmak üzere sizi buraya alalım tık tık

Diğer bir topluluk ise Ayak İzleri. Bu grup İstanbul merkezli. Keşif gezileri, uzun soluklu yürüyüşler yapıyorlar. Henüz üyeliğim bekleme aşamasında. O yüzden şimdilik bu kadar bilgi verebiliyorum..



Yaban Kazları. Bu grup ise şöyle yanıt veriyor  "kimsiniz?" sorusuna: İstanbul'da yaşayan sıradışı insanlarin İstanbul civarındaki trekking parkurlarında doğa yürüyüşü yapmak üzere buluştukları alternatif platform. Web siteleri http://www.yabankazlari.com/   Gruba katılım sitelerinde bahsediliyor zaten.

Şu olaya gıcığım. Sanki bu ülkede tek şehir var o da İstanbul. Heryerde kar yağar ama İstanbulda yollar kapansın olay olur. Yıl boyunca heryerde sel olur, İstanbulda olsun, aman Allahım! Herneyse bu ayrımcı zihniyet hoş değil.

Bu nedenle gelelim Ankara odaklı grubumuza. Artı yaşam grubu Ankara çıkışlı bence muhteşem turlar yaratan bir grup. Şahsen İstanbul çıkışlı olsalar elimden geldiğince katılırdım. http://www.artiyasam.com/   Sitesine bir girin çıkamayacaksınız gezgin Ankara'lılar!....

Ben şahsen turla gezmelere gitmeyi pek sevmem. Tur sayfalarını dolaşıp, bilgi toplayıp kendim gitmeyi yeğlerim. Ve fakat eğer bu bir grup olursa yani bir bütünlük içinde olunursa, neden olmasın?? Bu yüzden denemekte fayda var..

Hiç yorum yok: