2 Ağustos 2010 Pazartesi

iyi ki....

Ne kadar oldu anne sen geleli, 1 ay?? Bir pazartesiydi hatırlıyorum, fena sıkılmıştım da imdadıma yetiştin. Her zamanki gibi... İlk defa böyle anneli kızlı haylaz-inatçı, başıboş-sakin zamanlar geçiyoruz beraber.. Ne güzel neeee güzellll oldu bu ikimize de.. Buncacık zamanda neler öğrendim ben?

1. Hep derdiler ki "inadın babana benziyor"..A-a!! Hiç de değilmiş! Benim bir inatçı annem var taşı çatlatır!
2. Anne her yerde huzur demekmiş..
3. Anneler yemek yapmadıklarında çocuklarını sevmeye daha çok vakit buluyorlarmış, daha çok takatleri oluyormuş onlarla gezmeye :)
4. Annelerin de hakları varmış bekar hayatlarındaki gibi çılgınca gezip dolaşmaya, yemek - çocuk derdi olmaksızın,  kalkma saati takmaksızın rüyalar görmeye...
5. Anneler ne de tatlı değil mi?

Geçen haftanın ruh huzursuzluğu yoktu bu haftasonu bende. Cumartesiyi bol yayılmalı geçirip enerjimizi pazara hatta pazar öğlen geç saatlere sakladık. Sonra yolu tuttuk yine..






Soru: Bir haftasonu İstanbul'da değişik nereye gidilebilir? Cevap: Anadolu Kavağı'na. Bak nasıl gidiliyor anlatıyorum hemen. Üsküdara gelincek, 15 numara Beykoz totobüsüne binilcek, yaklaşık 25 dk klimalı totobüslerde keyifle sahil izlendikten sonra, Beykozda inilip 15A ya binilicek zaten son durakta inilcek. Arabanızla missler gibi bir yolculuk çekmek de öneriler arasında... Yollar hep yeşil, ama öyle değil, Karadeniz yeşili bu.. Ağaçlardan hiçbir şey görünmüyor, yeşilden başka renk de yok zaten.. Tam bir doğa yolculuğu.. Mest.








Anadolu Kavağı, eski bir Rum köyü..Hem de en balıkçısından... Her taraf lokanta dolu.. Dar sokaklarda dolaşıp, mini minnacık çarşısından takı alabilir, köylü teyzelerden organik meyve-sebze alabilirsiniz. Ama mutlaka ve mutlaka sahil ve çepeçevre ormanlar izlenmeli... Gözlerin İstanbul'da aynı anda bu kadar çok ağaç görmediğini heyecanla farkediyorsunuz..




Deniz mahsulleri dışında yenecek çok fazla bir şey yok burada. Balık, salata, meze kokuyor her taraf...İsteseniz de canınız başka şey çekmiyor.



Dönüşte karşı yakaya geçmek isteyenler hangi yolları izlesin? Hemen restoranların yanında iskeleden Sarıyer'e vapurlar kalkıyor. Ya da otobüsle Beykoz'a dönüp, takalarla Yeniköy'e geçilebilir - o da çok zevkli bir yolculuk-.

Önemli bir uyarı.. Anadolu Kavağı turistik bir yer olma özelliğini sadece satıcı ve garsonların üzerinize atlamasında saklıyor. Aslında burada kalacak herhangi bir otel yok. Ve çok geç saate kalmadan her taraf kapattığı için özel aracıyla gelmeyenler elini çabuk tutmalı.

Hiç yorum yok: