3 Ağustos 2008 Pazar

La Cucina Italiana! Mamma Mia!






Sevgili Yüksel Abi'nin eşi Derya Abla bana, aldığı yeni çıkmış bir dergiyi uzattı. İtalyan yemek dergisi. Elime alıp iki sayfa çevirince hemen kanım hızlandı. Envai tadları ve değişik lezzetleri görünce ağzım sulandı. Akdeniz yemekleri, lezzeti ve hafifliği gibisi yok... Izgaraları, salataları, sosları, yeşillikleri...Hepsi ayrı tat, hepsi ayrı koku...Şapır şapır:).. Elimdeki ikinci sayısı, fotoğraftaki yurtdışı baskısı.. Derginin Türkçe basımı var artık.










1 tarifi buraya yazarak derginin reklamını yapmış olacağım kanısı+ taşlanmama umudu ile..

KREP

Krep için

*150 gr un
*Zeytinyağı
*1 çorba kaşığı fındık yağı (zor değil bulunur)
*Tuz

İç Dolgu İçin

*250 gr tavuk eti
*250 gr kuzu eti (kesinlikle dana tercihim)
*250 gr Çin lahanası ( ben Türk olanından kullanacağım)
*150 gr karides ( bu benim listemden çıkarıldı)
*125 gr konserve bambu filizi (artık her yerde satılıyor)
*100 gr taze soğan (1 ince tanıdık mı ne?)
*Sarımsak (olmazsa olmaz)
*Kıvırcık Salata
*Taze acı arnavut biberi (ne ola ki?)

Sos İçin

*Soya sosu
*Esmer tozşeker (beyazı henüz ölmedi)
*Nişasta
*Tozşeker
*Su

(Dergiden okurken bu kadar meşakkatli değildi!)

Yapılışı

Unu 290 ml su,tuz, 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve fındık yağı ile karıştırın. 15 dk dinlendirip, krepleri pişirin. İnce doğranmış sarımsak ve taze soğanı, zeytinyağıyla soteleyin. Kuşbaşı tavuketi, küp doğranmış kuzu eti, Çin lahanası, bambu filizi ve karidesleri ekleyip pişirin. Arnavutbiberini ialve edin. Krep, kıvırcık ve harcı üst üste koyup sarın. 1 çorba kaşığı nişasta , 55 ml su, 80 ml soya sosu ve 20 gr tozşekeri karıştırarak ( ölçü kabı ve tartınız olduğunu umut ve farz ediyorum) hazırladığınız sos ile krepleri servis yapın. Klasik bir bitiriş.. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: