2 Eylül 2010 Perşembe

bir avuç sevinç al annenden, bana da biraz ver

2005 yılında Boston'a gitmiştim yaz okuluna Mount Ida College'ın. İlk ay Boston'ı gezdikten sonra ikinci ay dışarılara merak saldım. New York zaten yakındı. 2 kere oraya da gidip geldikten sonra, daha uzaklara diktim gözümü. Hazır Amerika'ya gelmişiz, Florida taraflarına gidelim dedik canım arkadaşım Seda'yla. O dönemde internetten alışveriş fazlasıyla yaygın ve güvenliymiş Amerika'da. Ve fakat Türkiyede geçtim internet alışverişlerini, toplu kredi kart numaraları çalınıyor, insanların hesaplarından para çekildiği haberleri gün be gün artıyordu. (II. dünya savaşını anlatır gibi oldu he:) ) Sırf bu yüzden, yani otellerin rezervasyonunu kredi kartımızla yapmak istemiyoruz diye, Floridayı görmekten men ettik kendimizi. Sonradan dank etti ama, geç olmuştu tabi. Neysem.. Geleyim gelmek istediğim yere...

Ben bu internet alışverişi olayına başlayalı çok oldu. Daha önce de bahsettiğim gibi, ofiste adım çıktı dokuza, ekmek alışverişimi bile internetten yaptığım iddia edilir oldu :) Ama ev alışverişi olmasa da, her türlü şeyi internette de bulmak mümkün. Bir de indirimli-ürün-mania siteler var. Markafoni, Trendyol ve Limango bu konuda bilinen güzide internet adresleri. Bu sitelerde her gün değişen kampanyalarla insanlar alışverişe fena halde ikna ediliyor.( elbette ben dahilim)

Bir de son zamanlarda şehir fırsatları adı altında bir dolu site çıktı. Ben bunlara başta pek yüz vermedim. Çünkü hep yiyecek-içecek menüleri, yok akşam yemekleri, yok brunchlar falan, çekmedi beni açıkçası. Ama geçen gün "Grupanya"dan mail geldi. Forum İstanbul'daki Buz müzesine giriş bileti yarı fiyatına. Meltemle hemen aldık bu fırsatı tabi. Azıcık havalar soğusun diye bekliyoruz, bedenlerimiz sıcaktan soğuğa dengesiz bir geçiş yapmasın diye. Üstüne bugünkü mailde de yunus gösterisi çıkmasın mı %50 indirimli? Bu tarz aktiviteler beni hep cezbetmiştir. Hem çevremdeki çocuklara- gerçekten çocuk- ve ebeveynlerine haber salarım, hem de kendime alırım. Yapabileceğim birşey yok, lunaparklar, şekerler, balonlar, hayvanlar ve çocukların ilgisini çeken her ne varsa benim de ilgimi çeker. Sonuç olarak 6 ay içinde yunusları izlemeye gideceğim ben, yanında morsları görmesi de cabası! ( Bir de yunuslarla yüzmek var kafamda, onun %50si olur mu bilemem:) )

Üye olmak isteyenler için linkleri yazıyorum, buyrunuz:

(Bu arada bu şehir fırsatları farklı şehirler için de geçerli, sadece İstanbul yok yani )

http://www.grupanya.com/d/u-RMNJI4SFHI       (GRUPANYA)

https://www.grupfoni.com/r/m.altun$0040ygmgumruk.com.tr      (GRUPFONİ)


Birkaç tane daha var ama şehir için bence bu ikisi iyidir...


http://www.markafoni.com/i/melike_altun/            (MARKAFONİ-üye olmayan görmedim)


http://www.trendyol.com/davet/melikealtun_48888      (TRENDYOL)
Birkaç tane daha var ama bence bu ikisi iyidir...


İyi alışverişler...

1 yorum:

lyzerg dedi ki...

kozmetik olarakta www.bonbor.com sitesi çok ucuz bence bi deneyin ;)